Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Animal Teaser

09.12.2021 – 23.01.2022

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου του 2021

εγκαινιάζεται στις 7.00 μ.μ.

η έκθεση

Animal Teaser”

της

Marielle Pteroudis

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η έκθεση της φωτογράφου – εικαστικού Marielle Pteroudis με τίτλο:Animal Teaserτην Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Η έκθεση αποτελείται από έργα μικτής τεχνικής, βασισμένα σε φωτογραφικές απεικονίσεις ζώων επάνω σε ξύλο, με ακρυλικές επιχρωματώσεις.

Η Marielle «απελευθερώνει» τα ζώα από τους ζωολογικούς κήπους που τα φωτογράφισε και τα εντάσσει σ’ ένα pop περιβάλλον έντονων χρωμάτων και πολλαπλών προσεγγίσεων.

Τα έργα, πέρα από τις μεταρεαλιστικές απεικονίσεις των ζώων, περιλαμβάνουν και τον αινιγματικό τίτλο τους, παίζοντας ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των πρωταγωνιστών τους και των θεατών. Όπως τα ίδια έχουν βγει από το κλουβί τους, καλούν τον θεατή να βγει από τις συμβατικές προσεγγίσεις της ζωής, να τη δει μέσα από μια παιγνιώδη και αισιόδοξη διάθεση.

Η Marielle Ptreroudis νεννημένη το 1972 στην Αθήνα, έχει μοιράσει τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας, ΗΠΑ, Βελγίου και Γαλλίας, έχοντας εργασθεί ως φωτογράφος σε περιοδικά, δισκογραφικές και διαφημιστικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια εστιάζει στις φωτογραφίσεις πορτραίτων, δίνοντας έμφαση στην ψυχογραφική απεικόνιση των μοντέλων της.

Διάρκεια έκθεσης : 9 Δεκεμβρίου 2021 έως 15 Ιανουαρίου 2022